Blog

Hull a hó, hull a hó, lesz belőle takaró... - itt van a tél

2019.02.01 15:30

Minden kisgyermek szereti a telet, főleg, ha élvezheti azokat a mozgásformákat, amiket csak ekkor tapasztalhat meg...

Minden kisgyermek szereti a telet, főleg, ha élvezheti azokat a mozgásformákat, amiket csak ekkor tapasztalhat meg: szánkózás, hógolyózás, síelés, korcsolyázás, hóember gyúrása. Ilyenkor kevesebbet tartózkodunk a szabad levegőn, ha kimegyünk, akkor többet kell mozognunk, hogy ne fázzunk. A hideg érzékelése, megtapasztalása is fejleszti a kisgyermekek érzékelését.

A hóban láthatunk különféle nyomokat, kinyomozhatjuk, hogy ki járt előttünk, mert a lábnyomok mesélnek nekünk. Próbáljuk kitalálni, ki járhatott arra! Folytassuk az állatnyomokat az ujjaink segítségével!

Vegyünk fel jó meleg nadrágot, kabátot, kesztyűt, sapkát sálat! Elő a hótaposó csizmát és máris indulhatunk! A téli friss levegőn végzett séta alkalmával megfigyelhetjük az ünnepi fényeket, a házak udvarán lévő apróbb világításokat és a városi díszes fényeket egyaránt.

Téli sétánk során lehet csúszkálni a síkos úton, a jégen, de akár korcsolyázni is! Élvezzük a hóesést, a hó tapintását, feküdjünk bele a hópaplanba, csodáljuk meg a csillogó hópihéket!

Egy esti séta is nagy élmény a szinte "világító hóesésben"!

Ha kérdése van fejlesztőjátékainkról, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén!